GDPR / Integritetspolicy

GDPR är en lag som reglerar hur företag behandlar personuppgifter. Här nedan får du information om vad som gäller här på JBTMR (Jobbtimmar) angående detta.

Jobbtimmar är en rapporteringstjänst där företag kan gå med och låta sina anställda rapportera tider, omkostnader mm. För att vara med krävs en inloggning som skyddas av bl.a. SSL anslutning. Jobbtimmar drivs av företaget Emnia Web Studio vilket också är ansvarig för ev personuppgifter.

För den som önskar använda sig av Jobbtimmar tjänster krävs ett eget konto. Det skapar man genom att ange företages uppgifter vilka bl.a. innehåller deras organsationsnummer. Är det en privatperson som önskar rapportera privat kan man ange sitt personnummer. Detta är dock frivilligt – vi använder oss endast av detta för att söka upp ev adress för faktura eller vid särskilda omständigheter göra en kreditupplysning om man misstänker att kunden ej kan betala för sin tjänst osv.

Företaget som går med antas ha rätt och informerar sina kunder och anställda om att de för in kunder och anställda i vårt system för att kunna få ut underlag för fakturor och löner. Det finns inget krav på att föra in personnummer på kunder/anställda men om man gör det skall man berätta det för sin kund eller anställd. Systemet kräver inte mycket personliga uppgifter för att kunna fungera normalt.

Företag som använder Jobbtimmar har rätt att få ut ett utdrag på uppgifter om en viss anställd/kund vid behov.

Företag som lägger upp kunder och anställda skall hålla dessa uppgifter uppdaterade samt ta bort ev kunder som ej är aktuella för rapportering under max 1 år.

När man går med Jobbtimmar får man kryssa i en ruta där kunden ger sitt samtycke till nämda beskrivningar på denna sida.

Ett testkonto som skapas på Jobbtimmar är aktivt i 2 veckor eller annan överenskommen period. Efter maximalt 1 år tas testkonton bort helt vilket gör att man får registrera sig på nytt och förlorar all data man skickat in för testtiden. Vi samlar inte in några e-postadresser för att använda för reklamsyften eller dylikt. Vi har inte tid att mejla och tjata på kunder – vi tycker man själv skall testa och vilja vara med.

Vi använder StatCounter som hjälper oss få statistik om besök på hemsidan. De skickar ej någon data utanför EU. Vi sparar ingen data om dina besök på våra servrar. Beställer du en tjänst frågar vi så lite information vi behöver för att kunna fakturera dig. Våra servers är även placerade i Sverige vilket gör att datatrafiken stannar i Sverige. Alla kunder och anställda som företaget som går med Jobbtimmar matar in är konfidentiella och vi använder/säljer inte dessa uppgifter till något/någon.

Den som går med Jobbtimmar har givetvis rätt att få fråga om vilka uppgifter som finns registrerade om denne i systemet. Man har även rätt att säga upp sitt konto och efter överenskommelse tas då kontot helt bort då kunden önskar det.

När man loggar in och använder tjänsten samtycker man till att man läst informationen ovan.

Kort sagt, vi värnar om er integritet och önskar se ett gott samarbete i framtiden!

Om JBTMR

JBTMR (Jobbtimmar.se) är ett kraftfullt men enkelt verktyg för att samla in tider & omkostnader på projekt / arbetsorder eller få in lönerapporter från anställda. Prova gratis 2 veckor. Används av hantverkare och många andra som behöver hålla koll på sina tider.