Hur fungerar rapporteringen med Jobbtimmar?

Om det är första gången du besöker vår sida och du letar efter en effektiv tjänst för att rapportera online, är det en bra idé att börja här. Tveka inte att läsa igenom denna sida om du har några frågor om vår tjänst. Kontakta oss gärna om du behöver ytterligare information!

Vårt främsta mål är att göra processen för att rapportera tid, kostnader eller resor så snabb och enkel som möjligt. Faktum är att du kan rapportera nästan vad som helst. Den insamlade datan kan sedan användas som underlag för fakturering eller löneutbetalningar. Tidredovisning för löner ingår som en standardfunktion i alla våra kontotyper.

Användningen av systemet är smidig och kräver bara att du ansluter till två olika webbadresser. En adress leder till inloggningssidan för användare som ska rapportera sina tider, medan den andra tar dig till adminsidan där administratören hanterar användare och rapporter. All information skyddas av säker krypterad inloggning för att säkerställa integriteten.

För att komma igång behöver du bara en enhet med internetanslutning och en modern webbläsare. Vi rekommenderar Firefox, Chrome eller Safari i första hand för bästa användarupplevelse.

Efter att du har loggat in kan du omedelbart börja arbeta med det du behöver göra.

Vi erbjuder flera olika kontotyper så att du kan välja den som bäst passar ditt företags behov. Här är några av de tillgängliga alternativen:

  • Rapportera på projekt
  • Rapportera på arbetsorder (direkt på kund)
  • Lönerapport för anställda

Om du har några frågor eller behöver ytterligare information om dessa alternativ, tveka inte att kontakta oss. Vi är här för att hjälpa dig!

Rapportera på projekt

Detta är den mest använda metoden för rapportering. En administratör lägger upp kunder, projekt och definierar vilka rapportörer som ska rapportera på projekten. Du har flexibiliteten att inaktivera eller aktivera rapportörer så länge du håller dig inom det beställda antalet rapportörer. (Exempelvis, lägg till en rapportör för 1 månad och sedan en annan för 2 månader istället för att köpa 2 separata konton!)

När du rapporterar kan du välja tid (timmar) genom en lista med 30-minutersintervaller eller ange exakta start- och sluttider, vilket stöder övertid, övertid på helger/röda dagar och rast.

Denna rapporteringsmetod var den ursprungliga och är fortfarande den mest lämpade för företag inom byggsektorn och andra branscher som rapporterar på projekt och föredrar att begränsa rapportörens befogenheter när det gäller att göra ändringar.

Läs mer här om projektrapportering

Rapportera på arbetsorder (direkt på kund)

Denna typ av rapportering är idealisk för företag där projekt inte behöver skapas och kopplas till specifika kunder. Den passar särskilt bra för serviceinriktade företag och situationer där rapportören behöver kunna dokumentera utförda arbetsmoment direkt hos kunden.

Rapportören har möjlighet att ange fakturamottagare och den som har beställt jobbet. Därefter rapporterar man de olika arbetsmomenten genom att lägga till artiklar och beskriva vad som har utförts. Det är möjligt att skriva in dessa som fritext eller välja från en fördefinierad lista som administratören kan hantera. Till exempel kan man lägga till ”1 st termostat à 99 kr.” Moms kan anges beroende på om det ska inkluderas eller inte när jobbet skapas.

När rapportören markerar jobbet som slutfört, får administratören ett e-postmeddelande med fakturaunderlaget. Det finns också möjlighet att hantera detta direkt på adminsidan för enkelhet och överblick.

Läs mer om rapportering direkt på kund här

Lönerapport för anställd

Om du vill ge dina anställda möjligheten att enkelt fylla i sina tidrapporter för löneberäkning, kan vi skapa ett smidigt formulär där du kan samla in och sammanställa tiderna för att skapa löneunderlag. Vår onlineversion är utformad med stöd för flera olika inmatningsfält och liknar de traditionella pappersblanketterna för tidrapporter för lön. Testa vårt demo-konto nu för att se om det passar era behov! Läs mer här.

Fler funktioner läggs till när behov uppstår. Önskemål kan skickas via kontaktsidan.

Om JBTMR

JBTMR (Jobbtimmar.se) är ett kraftfullt men enkelt verktyg för att samla in tider & omkostnader på projekt / arbetsorder eller få in lönerapporter från anställda. Prova gratis 2 veckor. Används av hantverkare och många andra som behöver hålla koll på sina tider.