Arkivera ett projekt? Så gör man…

Funderar du på hur man arkiverar ett projekt eller får felmeddelande när du försöker arkivera? Då kan dessa tips hjälpa till. Annars får du gärna mejla och fråga!

Dessa instruktioner gäller projektrapporteringskonton. Principen är att man inte kan arkivera projekt som har tider eller omkostnader som inte är utskrivna som fakturaunderlag. Det för att man inte skall missa saker som skall faktureras.

För att arkivera ett projekt gå då till Fakturaunderlag och skriv ut projektet som man vill arkivera. Sedan på frågan om du vill skicka det till historiken tar du Ja.

Nu går du till projekthanteringen. Antingen klickar du på hänglåset till höger i listan med projekt eller går du in på projektet och tar Arkiverat till Ja och sparar.

Då behov har uppstått att man vill kunna arkivera ett projekt direkt när man skickat det till historiken kan man nu aktivera en sådan fråga.

Gå in på Administrera / Projekt / Inställningar. Skrolla ned lite och sätt Ja på ”Fråga om arkivera projekt direkt”.

Spara sedan och logga ut och in igen. Nästa gång du skickar ett projekt till historiken kommer en fråga upp om du vill arkivera också.

Tänk på: Sista inställningen passar företag där ett projekt körs och blir klart vid första fakturaunderlag utskriften. Eller där du snabbt vill kunna arkivera projekt.

Om JBTMR

JBTMR (Jobbtimmar.se) är ett kraftfullt men enkelt verktyg för att samla in tider & omkostnader på projekt / arbetsorder eller få in lönerapporter från anställda. Prova gratis 2 veckor. Används av hantverkare och många andra som behöver hålla koll på sina tider.